Inscriptsponsoring en product­place­ment

Voor een rol in een film voor uw product kunt u kiezen voor product­placement of inscriptsponsoring. De kosten zijn relatief laag, zeker wanneer u bedenkt dat speelfilms naast de bioscooprelease ook worden uitgezonden op TV (zonder extra media-kosten) en online verschijnen. Genoeg reden voor topmerken als Microsoft, L’Oréal en Amstel om voor deze manier van promotie te kiezen. Voor Nederlandse films kunt u uw wensen kenbaar maken aan ons.

Wij controleren of in de (internationale) film waarmee u een joint promotion heeft, geen concurrerend merk zit. Zo voorkomt u dat u straks met al uw personeel of relaties naar de première gaat en uw grootste concurrent in beeld verschijnt.

Wilt u uw merk of bedrijf ook in een (succesvolle) Nederlandse film zien? Of wilt u meer mogelijkheden te weten komen over dit soort acties? Neem gerust contact met ons op. Wij hebben alle informatie over alle Nederlandse films die de komende jaren gaan uitkomen.

Inscriptsponsoring bij Feuten Het Feestje

Voor Apfelkorn hebben we de Inscriptsponsoring met Feuten Het Feestje tot stand gebracht. Er wordt herhaaldelijk verwezen naar het drankje ‘Paardenkut’, een mixje met Apfelkorn.

Insciptsponsoring bij BROs BEFORE HOs

Voor New York Pizza hebben we de Inscriptsponsoring en Joint Promotions met BROs BEFORE HOs begeleid. De pizza’s zijn duidelijk aanwezig in de film.

Tijdens de release van de DVD werden punten New York Pizza’s in de Mediamarkt uitgedeeld. Dit was een groot succes!

Verliefd op Ibiza – Inscriptsponsoring & Joint Promotion

Voor Maxxium hebben we de Inscriptsponsoring en Joint Promotions met Verliefd op Ibiza begeleid. In de film wordt Licor43 aangeboden zodat deze goed in beeld wordt gebracht. Daarnaast hebben we een actie georganiseerd waarbij klanten een cd als premium krijgen en een reis naar Ibiza kunnen winnen.

Inscriptsponsoring in De Marathon

De Marathon gaat over sport en doet dat op een leuke manier. De film heeft meerdere trainingen in beeld, waarin de bananen van Fyffes en de kleding van New Balance prominent aanwezig zijn. Tijdens de wedstrijd zijn de hesjes van ABN AMRO vaak in beeld.

Microsoft in Jackie

Voor de nieuwe Eyeworks film Jackie (2012), met Carice en Jelka van Houten en Oscar winnares Holly Hunter heeft Film & Video Support in Microsoft een goede partner gevonden. Windows is goed vertegenwoordigd in de film en de kijkers kunnen goed zien hoe de personages in Jackie regelmatig videobellen met het thuisfront vanuit Amerika via Windows Live Messenger.

Product placement in de beide All Stars films

Film & Video Support begeleidde een aantal grote merken in de leuke Nederlandse komedie All Stars (1997), waaronder het biermerk Amstel. Na het succes van de joint promotion rond de eerste film is Amstel, meer dan tien jaar later, nog steeds een gezellig en onmisbaar teamgenoot. In All Stars 2: Old Stars (2011) vieren de Swift Boys meerdere malen de 3e helft onder het genot van ‘ons bier’.

De actie met Amstel is een goed voorbeeld hoe een marketingactiviteit niet hoeft op te houden bij productplacement. Amstel heeft bij het uitkomen van de eerste film, in 1997, alle Amstel-café-medewerkers een vrijkaartje voor “All Stars” aangeboden. Zo konden zij hun cafébezoekers vertellen hoe leuk de film was. Verder kregen alle clubhuizen waar ook Amstel wordt geschonken een poster van de film (en een vrijkaartje voor de eigenaar).

Joint Promotions met Mercedes Nederland

Het komt regelmatig voor (bij internationale merken) dat uw merk in een film zit zonder dat u dit weet. Vraag uw hoofdkantoor of zij inscript-sponsoring of productplacement heeft afgesproken. Bijvoorbeeld in Sex and the City had de nieuwe Mercedes een grote rol. Daarom hebben we samen met Mercedes Nederland diverse Nederlandse joint promotions opgezet.